Close

Biberwier

Het Dorp Biberwier

Biberwier ligt op 989 m hoogte in Tirol. Het is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners.

Biberwier heeft een fantastisch berglandschap met turkoois glanzende bergmeren te midden in een idyllisch natuurlandschap. Frisse groene bergweide met daarboven de mooiste rotswanden.

Het heeft ook een skigebied dat uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen. Met de Happy Skicard is er toegang tot de gebieden bij de omliggende dorpen (Lermoos, Berwang, Erhwald etc.) maar kan ook de Zugspitze betreden worden.

Tevens is er in het dorp een zes- en een twee persoons skilift, en diverse sleepliften. Het is een gezellig en knus dorp.

Lermoos en Ehrwald om de hoek.

Het dorp ligt op enkele kilometers van Lermoos en Ehrwald. De gemeente is met het skigebied Marienbergjoch en de meren Blindsee, Mittersee en Weissensee zowel gericht op winter als op zomer toerisme. Het uitzicht op Zugspitze is fantastisch.

In de winter o.a. voor skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen en rodelen.

In de zomer zijn er genoeg bezienswaardigheden en bezigheden voor ieder jong en oud.

Biberwier heeft de b.v. de langste zomerrodelbaan van Tirol en twee liften die je de bergen in brengen. Voor sportievelingen zijn er uitdagende wandelpaden en mountainbike routes. Dit dorp is een echte aanrader voor outdoor sporters. Elke zomer vinden er verschillende dorpsfeesten plaats.

 

Kindvriendelijkheid staat op een.

In alles is kindvriendelijkheid het centrale woord. Zowel in het dorp als op de glooiende helling. In de zomer wordt de helling gebruikt voor allerlei zomer activiteiten voor jong en oud. De winter leent zich uitermate voor skiën, snowboarden en sleeën voor jong en oud.

Diverse binnen- en buitenzwembaden in de omliggende dorpen en natuurlijk de diverse kristal heldere natuurmeertjes om in te zwemmen.